Ons Bep

‘De Jukebox – Liederentafel in Maos en Waol’ 10 mei 2024

‘De Jukebox – Liederentafel in Maos en Waol’.

In de maand maart is de eerste Liederentafel georganiseerd onder de naam ‘The JukeBox’, in het Land van Maas & Waal.

Het idee is om diverse malen per jaar een Liederentafel te organiseren in de gemeenten in West Maas en Waal, Druten en Wijchen in verschillende dorpshuizen.

De 1e Liederentafel werd gehouden in dorpshuis de Mijlpaal in Hernen op vrijdag 15 maart jl.. Hier hebben toen 75 mensen genoten van het samen zingen.

De volgende Jukebox houden we op vrijdag 10 mei in de Bogerd in Druten, vanaf 19.30 u.

The Jukes: Vier muzikanten (2 accordeonisten en 2 gitaristen), zorgen voor de muzikale ondersteuning.
Samen met The Jukes brengen Marianne van de Broek en Ger van Bunningen de liedjes ten gehore, die iedereen uit volle borst kan mee zingen.

Leefstijl is een belangrijk goed geworden, vooral voor mensen op leeftijd en daarom zouden wij graag veel beweging willen zien tijdens het zingen.

We stimuleren dat mensen (indien mogelijk) ‘meedoen’. Dat kan zijn door te gaan staan en mee te deinen, te schunkeln, te dansen, polonaise te lopen, te klappen, te stampen, kortom de broodnodige beweging erin te brengen.

Iedere aanwezige krijgt een liedboek bij binnenkomst. Daarin staan 50 liedjes. Liedjes die gezongen gaan worden variëren van Corry Konings tot de Beatles, Freddy Quinn, Julio Iglesias, Fats Domino, Bonnie st. Clair, Marco Schuitmaker, Jan Biggel tot eindeloos…. Het zijn stuk voor stuk liedjes die men meteen mee kan zingen!!

De entree bedraagt € 5,- per persoon.

Iedereen is welkom van jong tot oud, goed ter been, minder ter been, of in een rolstoel, genieten kan iedereen van muziek maken/zingen!

Twee vaste presentatoren praten de liedjes aan elkaar op deze gezellige avond van 19.30 u. – 22.00 u. met een pauze rond 20.30 u. In de pauze draagt Gerrit Kistemakers uit Horssen in het dialect een verhaal voor uit het Maos en Waols Woordenboek van Johan van Os.

De organisatie onder de naam ‘De JukeBox van Maas en Waal’, berust bij diverse mensen uit o.a. Boven-Leeuwen, Appeltern, Hernen en Wijchen.

Voor meer info kunt u contact opnemen:
Hans van Kerkhof – 06-51514664
Wil van Kempen – 06-12513601
Marianne van den Broek – 06-34708989
Wim van Leeuwen – 06-81284381

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud